Efeziërs

Rotsvast-serie Bijbelstudie N.T.

Prijs: 6.50
Hebt u vragen?

De brief van Paulus aan de Efeziërs

Een verklaring van Paulus' brief, speciaal voor jou.

De brief aan de gelovigen in Efeze is een heel bijzondere brief. Het verschil met de voorgaande brief, die aan de Galaten, is enorm. (Zie Rotsvast deel 4). Werkelijk het verschil tussen hemel en aarde.
Hoe totáál anders is de inhoud van de brief aan de Efeziërs. Deze brief laat jou als christen zien: 1. wát jouw eigenlijke zegeningen zijn,  2. wáár die te vinden zijn en 3. waar ze vandáán komen.
Als je de brief leest, zie je dat de zegeningen van de christen 1. geestelijk zijn,  2. te vinden zijn in de hemel en 3. hun oorsprong vinden in het hart van God.
Maar je zult in deze brief niet alleen zegeningen voor de individuele christen ontdekken. De gelovigen samen vormen de gemeente en ook de gemeente als geheel heeft geweldige zegeningen gekregen. Over de hoogte en diepte van die zegeningen schrijft Paulus in deze brief ook veel. Die zegeningen heeft de gemeente te danken aan haar verbinding met haar verheerlijkte Hoofd in de hemel: Jezus Christus. In hoofdstuk 3 van de brief noemt de apostel deze verbinding een ‘verborgenheid‘. Een vergelijking met de brief aan de Romeinen maakt nog duidelijker waar het in de brief aan de Efeziërs om gaat. In laatstgenoemde brief, geschreven rond het jaar 62 toen Paulus als gevangene in Rome zat, vertelt hij over wat hij in Romeinen 16:25 noemt ‘de openbaring van de verborgenheid’. Daarom stipt hij, voordat hij zijn brief aan hen afsluit, de verborgenheid nog even aan. Maar in zijn brief aan de Efeziërs gaat hij uitvoerig op de verborgenheid in.
Al deze zegeningen in de hemelse gewesten moeten echter hier op aarde handen en voeten krijgen. Daarover schrijft Paulus in de hoofdstukken 4 t/m 6. Een gelovige is een nieuwe mens geworden en dat heeft zijn uitwerking in het huwelijk, in het gezin en in de maatschappelijke verhoudingen. Hij besluit zijn brief met een krachtig pleidooi om de hele wapenrusting van God aan te doen, om aanvallen van de satan te kunnen weerstaan.

Klanten die dit kochten, kochten ook:

Wij raden aan:

De Nieuwe Mens (De Brief aan de Efeziërs)
19.95